s

Φεστιβάλ Κασσάνδρας

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ 2013

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια ζωής, από το 1993 που ιδρύθηκε, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Βορείου Ελλάδος, έναν συνεκτικό ιστό ανάμεσα στον άνθρωπο και την τέχνη.
Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο της δίμηνης λειτουργίας του (Ιούλιος, Αύγουστος), αναδεικνύει και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών από όλες τις μορφές της Τέχνης και της ανθρώπινης έκφρασης (μουσική, τραγούδι, θέατρο, χορός, εικαστικές παρεμβάσεις κλπ), με προδιαγραφές που φροντίζει να κρατιούνται πάντοτε υψηλές και με καλλιτεχνικά δρώμενα και προτάσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη μακρόχρονη πορεία του το Φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει σπουδαία ονόματα της ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής, όπως Rey Charles, Joan Baez, Bibi King, James Brown, Diamanda Gallas, Goran Brejovic, Jan Garbarek, Cesaria Evora, Μίκη Θεοδωράκη, Δήμο Μούτση, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο Μικρούτσικο, Διονύση Σαββόπουλο, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργο Νταλάρα, Άλκιστη Πρωτοψάλτη, Κώστα Μακεδόνα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Πορτοκάλογλου, Κώστα Χατζή, Σταμάτη Σπανουδάκη και πολλούς άλλους.

Την αίγλη τους προσδίδουν κάθε χρόνο στο θεσμό τα κορυφαία θεατρικά σχήματα της χώρας όπως το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Τέχνης, η Εθνική Λυρική σκηνή και τα μεγαλύτερα ΔΗΠΕΘΕ, με αξιόλογες παραστάσεις και ηθοποιούς όπως Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Αρώνης, Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Πέτρος Φιλιππίδης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιάννης Μπέζος, Κώστας Βουτσάς κα.

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας αποτελεί έναν δυναμικό θεσμό που αναπτύσσεται και εξελίσσεται διαρκώς, ένα εντευκτήριο αξιών και ιδεών, ένα σύγχρονο σταυροδρόμι πολιτισμού. Έναν θεσμό που αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει το χαμηλό γούστο, που αρνείται να διασκεδάσει χωρίς να παιδεύσει.

 

Φεστιβάλ 2012 – Ένα πλούσιο πρόγραμμα, μια επιτυχημένη χρονιά!

Δεν είναι τυχαίο ότι το φετινό Φεστιβάλ, παρά την περίοδο αμηχανίας που διανύουμε και εν μέσω δυσάρεστων οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, συγκέντρωσε 20.000 θεατές σε 17 καθόλα πετυχημένες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Κι αυτό γιατί χάρη στο πλούσιο πρόγραμμά του και στην άψογη διοργάνωσή του, προσέφερε ποιοτική ψυχαγωγία, παρήγαγε πολιτισμό και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις από κοινό και συμμετέχοντες.

Αρωγοί μας σε αυτήν την προσπάθεια ως χορηγοί ήταν η αεροπορική εταιρία Skyworks Airline, αλλά και πολλές τοπικές επιχειρήσεις. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ3, το Cosmoράδιο, αλλά και πολλές ιστοσελίδες πολιτιστικού περιεχομένου.

Το  πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2012 αναλυτικά:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ 2012

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 7 Ιουλίου

 

Θεατρική παράσταση Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ με τον Κώστα Βουτσά

Παρασκευή 13 Ιουλίου

 

Θεατρική παράσταση ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ με Κ. Μαρκουλάκη και Α. Χειλάκη

Σάββατο 14 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση ΙΠΠΗΣ με Π. Φιλιππίδη, Γ. Ζουγανέλη

Σάββατο 21 Ιουλίου

 

Θεατρική παράσταση ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ, με τον Σ. Μάινα και την Κ. Καραμπέτη

Δευτέρα 23 Ιουλίου

Παιδική θεατρική παράσταση Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ, του Χάρη Ρώμα

Τετάρτη 25 Ιουλίου

 

Θεατρική παράσταση ΔΕ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΜΙΛΑΩ

Σάββατο 28 Ιουλίου

 

Συναυλία με Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα

 

Τετάρτη 1 Αυγούστου

 

Θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ ΟΡΝΙΘΕΣ με τον Β. Χαραλαμπόπουλο

Παρασκευή 3 Αυγούστου

 

Θεατρική παράσταση ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ με τον Γιώργο Κιμούλη

Σάββατο 4 Αυγούστου

Μουσικοθεατρική παράσταση ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ

Τετάρτη 8 Αυγούστου

Θεατρική παράσταση ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ με τον Κ. Κόκλα και Δ. Λαμπρόγιαννη

Παρασκευή 10 Αυγούστου

Παιδική θεατρική παράσταση ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ της Κάρμεν Ρουγγέρη

Σάββατο 11 Αυγούστου

Συναυλία με Δήμητρα Γαλάνη και Χαρούλα Αλεξίου

Δευτέρα 3 Αυγούστου

Θεατρική παράσταση ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ του ΚΘΒΕ

Τετάρτη 15 Αυγούστου

Συναυλία με Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μπάμπη Στόκα

Σάββατο 18 Αυγούστου

 

Συναυλία με Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Tonino Carotone, Δημήτρη Σταρόβα, Γιάννη Κούτρα, Piluka Aranguren

Κυριακή 19 Αυγούστου

Θεατρική παράσταση ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κασσάνδρα».

Προγραμματισμός Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2013

Έχοντας στη φαρέτρα μας τον απόηχο της φετινής επιτυχίας, το 2013 μας βρίσκει έτοιμους να διοργανώσουμε ένα ακόμη καλύτερο Φεστιβάλ, κλείνοντας τα αυτιά στους αφορισμούς και τη γενικότερη απαισιοδοξία της εποχής. Ο στόχος είναι σαφής: να διανοίξουμε ακόμη περισσότερο το δρόμο ανάμεσα στον άνθρωπο και τον πολιτισμό, συνεχίζοντας και ενισχύοντας την πολιτιστική παρακαταθήκη του τόπου μας.

 Και φέτος, οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κασσάνδρας, θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης, σε μια πανέμορφη, καταπράσινη περιοχή στην αγκαλιά των πεύκων. Πρόκειται για έναν καλαίσθητο, λειτουργικό και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3000 θεατές. Το θέατρο διαθέτει δύο μεγάλα parking αυτοκινήτων περίπου 1.600 θέσεων.

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαΐου 2013, και θα περιλαμβάνει σημαντικές εκδηλώσεις από διάσημα ονόματα του ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου, καθώς και αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής ελεύθερες για το κοινό, καθώς και έκθεση φωτογραφίας- αφιέρωμα στην πορεία του Φεστιβάλ μέχρι σήμερα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως εκτός από το Φεστιβάλ, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του πολιτιστικού δυναμικού της περιοχής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται και πολλές μικρότερες περιφερειακές εκδηλώσεις στα γραφικά χωριά και στους γύρω οικισμούς (υπό την Αιγίδα του Δήμου Κασσάνδρας), που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, ενισχύοντας την εικόνα της περιοχής ως μείζονα πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό.