Δελτία Τύπου/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
03/06/2015

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ 18 ΦΕΒ. 2015

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Αγαπητοί Δημότες:

 

Φίλοι Επισκέπτες:

 

Η καθαριότητα στη Δημοτική Κοινότητα της Κασσάνδρειας (Κασσάνδρεια-Σίβηρη – Ελάνη – Σάνη), είναι ευθύνη όλων μας. Ο Δήμος Κασσάνδρας, για τον σκοπό αυτό έχει συντάξει και έχει ψηφήσει Κανονισμό καθαριότητας, σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται οι υποχρεώσεις καθαριότητας του Δήμου έναντι των πολιτών, αλλά και οι υποχρεώσεις των πολιτών έναντι των συνανθρώπων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν, από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου τηλ. 2374351311.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να συλλέγει – μεταφέρει και απορρίπτει στον Χ.Υ.Τ.Α. μόνον τα οικιακά απορρίμματα. Βαρέα απορρίμματα (μπάζα-χώματα) ή ογκώδη (κλαδιά-έπιπλα-γκαζόν-στρώματα- κρεβάτια) οι δημότες τα συγκεντρώνουν σε δικό τους χώρο και ειδοποιούν τηλεφωνικά τον Δήμο για την αποκομιδή τους, ή προβαίνουν με ιδιωτικά μέσα, στην αποκομιδή τους. Στην περίπτωση αυτή πληρώνουν στο Δήμο ή σε ιδιώτη, το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Τα οικιακά απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες, καλά κλεισμένες και να τοποθετούνται με προσοχή μέσα στους κάδους. Απαγορεύεται να απορρίπτονται μέσα στους κάδους ή έξω από αυτούς, βαρέα ή ογκώδη απορρίμματα.

Σε περίπτωση μη εφαρμογής των παραπάνω, από τους Δημότες ή τους Επισκέπτες, εφαρμόζεται ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Κασσάνδρας (Κεφάλαιο Ι, άρθρα 34, 35, 36, Παράρτημα Β, άρθρα 1,2 και Παράρτημα Γ) με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, στους παραβάτες.

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Γνωρίζοντας την ευαισθησία των δημοτών της, καθώς και των επισκεπτών στα θέματα καθαριότητας, ευελπιστεί ότι η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων αλλά και των ιδιωτικών, θα γίνει για όλους ο στόχος που θα τον πετύχουμε όλοι μαζί, το δυνατόν συντομότερα, για να ασχοληθούμε στη συνέχεια με άλλα θέματα της Δημοτικής μας κοινότητας, με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Ο

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Δ.Κ.Κ.                                            

Μοιραστείτε το

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

63077 Κασσάνδρεια
Τηλέφωνο 2374 350100
Φαξ 2374 350101