Ανακοινώσεις/, Υιοθεσία Αδέσποτων Ζώων/4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
03/04/2024

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Βήματα κατά την εύρεση αδέσποτου ζώου στα διοικητικά όρια του Δήμου Κασσάνδρας :

  • Όταν κάποιο αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι καινούριο στη γειτονιά σας ή βρεθεί να έχει ανάγκη περίθαλψης, ειδοποιούμε άμεσα τον Δήμο τηλεφωνικά στο τηλ. 2374350110, με ηλεκτρονικό μήνυμα στο otakas1@otenet.gr και το topikianaptixikas@gmail.com ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή novoville.
  • Χρήσιμη είναι η λήψη φωτογραφίας του νέου αδέσποτου για διασταύρωση των στοιχείων με βάση το αρχείο του Δήμου.
  • Όλα τα περιστατικά καταγράφονται και εκτιμούνται από τον Δήμο, την συνεργαζόμενη εταιρεία Woofland και το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής Halkidiki Animal Rescue.
  • Στο Δήμο μας δεν λειτουργεί καταφύγιο, τα αδέσποτα ζώα περισυλλέγονται, μεταφέρονται στον κτηνίατρο όπου εμβολιάζονται, αποπαρασιτώνονται, στειρώνονται (άνω των 6 μηνών και σύμφωνα με την κρίση του κτηνιάτρου) ή τους προσφέρεται ιατρική φροντίδα και τσιπάρονται (τοποθέτηση ηλεκτρονικού μικροτσίπ) με τα στοιχεία του Δήμου Κασσάνδρας.
  • Στη συνέχεια είτε επιστρέφουν στο σημείο περισυλλογής τους λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις τοπικές συνθήκες, είτε φιλοξενούνται προσωρινά σε ανάδοχο μέχρι να πάνε στον τελικό τους ιδιοκτήτη και μετά την πλήρη τήρηση της διαδικασίας υιοθεσίας.

ΚΑΘΕ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ Η΄ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ) ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε να κυκλοφορούν λιγότερα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στους δρόμους.

Ανοίξτε τις αυλές σας και την καρδιά σας, δείξτε έμπρακτα τη φιλοζωία στα παιδιά, τους γείτονες, την κοινότητά σας, γίνετε ενεργοί εθελοντές κι ανάδοχοι!

Επικοινωνήστε με το Δήμο Κασσάνδρας υιοθετήστε ή γίνετε ανάδοχοι ενός αδέσποτου ζώου, αλλάξτε τη δική του και τη δική σας ζωή!

Μοιραστείτε το

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

63077 Κασσάνδρεια
Τηλέφωνο 2374 350100
Φαξ 2374 350101