Πολιτισμός

Ακρογωνιαίας σημασίας για την ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού στην Κασσάνδρα είναι το Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Μετρώντας 20 χρόνια ζωής έχει φιλοξενήσει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως τον Ray Charles, τον BB King, τη Joanne Baese και Έλληνες δημιουργούς οπως το Δημήτρη Σγουρο, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τη Χαρούλα Αλεξίου, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και δεκάδες άλλους καλλιτέχνες που δίνουν υπεραξία στον πολιτιστικό αυτό Θεσμό. Θίασοι του Εθνικού και Κρατικού Θεάτρου και ηθοποιοί που κοσμούν το Ελληνικό Θεατρικό στερέωμα δίνουν κάθε καλοκαίρι το παρόν σ’αυτή τη γιορτή πολιτισμού!

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του τον Ιούλιο και παραδοσιακά ολοκληρώνεται στο τέλος Αυγούστου. Διαδραματίζεται στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης, χωρητικότητας 3500 θέσεων. Πρόκειται για το στολίδι της περιοχής που κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες “θιασώτες” του οι οποίοι το παρακολουθούν με προσήλωση.

Παράλληλα σε κάθε περιοχή της Κασσάνδρας κάθε καλοκαίρι εκτυλίσσονται εκδηλώσεις όπως η γιορτή μελιού στη Φούρκα, η γιορτή του Γαύρου στη Ν.Σκιωνη, το τριήμερο του Αποστόλου Παύλου στη Ν. Φώκαια, το καρναβάλι στο Πολύχρονο, τα Κασσανδρώμενα και η Κασσανδρούπολη στην Κασσάνδρεια, η γιορτή των Αγγέλων στη Χανιώτη, ο δεκαπενταύγουστος στο Παλιούρι, η γιορτή μελιού στην Αγία Παρασκευή, οι μουσικές εκδηλώσεις και η γιορτή του Τραχανά στην Άφυτο, οι εκδηλώσεις στο Πευκοχώρι και η γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλλιθέα.

Σχετικές εκδηλώσεις

Μοιραστείτε το

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

63077 Κασσάνδρεια
Τηλέφωνο 2374 350100
Φαξ 2374 350101