Πολιτισμός/Πολιτιστικοί Σύλλογοι/Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φώκαιας

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Φώκαιας έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1990 και ιδρύθηκε από τους κατοίκους της Νέας Φώκαιας οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τις μετέπειτα δραστηριότητες. Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Φώκαιας, είναι ένας ζωντανός φορέας δράσης για τον Δήμο Κασσάνδρας, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες για την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα πλαισιώνεται από 80 και πλέον ενεργά μέλη όλων των ηλικιών και έχει δημιουργήσει μια σημαντική υποδομή, για την υλοποίηση των βασικών στόχων του.

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Φώκαιας ξεδίπλωσε μια πολύπλευρη όσο και πλούσια δραστηριότητα.

Ιδιαίτερα θα πρέπει να αναφέρουμε την αναβίωση των εθίμων, καθώς και τη χωρίς καμία διακοπή λειτουργία τριών χορευτικών τμημάτων τα οποία έχουν δώσει πάρα πολλές παραστάσεις εντός και εκτός νομού, Υoga και Tae Kwo Do στα οποία συμμετέχουν κάτοικοι όλων των ηλικιών (στην πλειοψηφία τους νέοι).

Διοργανώνει πάρα πολλές εκδηλώσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου (θεατρικές, χορευτικές, μουσικές, μορφωτικές, ιστορικές κλπ). και πάρα πολλές άλλες παρεμβάσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου (αγορά παραδοσιακών στολών, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, δανειστική βιβλιοθήκη κλπ).

Η μεγαλύτερη εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Δήμο Κασσάνδρας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής είναι αφιερωμένη στις “Αλησμόνητες Πατρίδες”, που διαρκεί τρεις μέρες και γίνεται στα μέσα Ιουλίου. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση, του είδους της, της Κασσανδρείας και περιλαμβάνει Πολιτιστικές εκδηλώσεις (θέατρο, μουσική, παραστάσεις για παιδιά κ.ά.) καθώς και διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις κλπ. Ακόμα περιλαμβάνει αναπαράσταση παραδοσιακού Μικρασιάτικου γάμου με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων και παραδοσιακής ορχήστρας με βιολί, λαούτο, κανονάκι, κρουστά, κλαρίνο.

Ακόμη ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Πολυγύρου, το Σύλλογο Γυναικών Νέας Φώκαιας, τον Αγροτικό Σύνδεσμο και το ΜΟΝΦ λειτουργεί Τοπική Τράπεζα αίματος με πάνω από 60 εθελοντές αιμοδότες.

Στον πολιτιστικό σύλλογο Ν. Φωκαίας, λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

Χορευτικά

  1. Παραδοσιακό χορευτικό τμήμα για παιδιά ηλικίας 4-7
  2. Παραδοσιακό χορευτικό τμήμα για παιδιά ηλικίας 11-13
  3. Παραδοσιακό χορευτικό τμήμα για παιδιά ηλικίας από 17 και άνω
  4. Παραδοσιακό χορευτικό τμήμα γυναικών
  5. Ποντιακό χορευτικό τμήμα

Μπαλέτο

  1. Μπαλέτο για παιδιά ηλικίας 5-9
  2. Μπαλέτο για παιδιά ηλικίας 9-13

Tae Kwo Do

  1. Tae Kwo Do για παιδιά ηλικίας 7-10
  2. Tae Kwo Do για παιδιά ηλικίας 10-20
Μοιραστείτε το

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

63077 Κασσάνδρεια
Τηλέφωνο 2374 350100
Φαξ 2374 350101