Τουρισμός

Visit Kassandra

http://visitkassandra.com/el/

Τοπικά Προϊόντα

Ελιές Χαλκιδικής

Πασίγνωστη ποικιλία ελιάς σε όλη την Ευρώπη. Η μεγάλου μεγέθους εύγευστη ελιά, συνοδεύει πολλά από τα γεύματα στη Χαλκιδική. Χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με την καλλιέργειά της ενώ μπορείτε να βρείτε μεταποιημένες ελιές για κάθε γούστο.

Λάδι

Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο Χαλκιδικής είναι ξακουστό για τη γεύση και την ποιότητά του. Αναζητείστε το σε όλη τη Χαλκιδική και μη φύγετε αν δεν το γευτείτε… θα μαγευτείτε!

Βότανα

Σε όλη τη Χερσόνησο τα βότανα φύονται σε κάθε τετραγωνικό μέτρο… Βότανα για όλες τις παθήσεις μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα delicatessen της περιοχής.

Μέλι

Το ξακουστό μέλι της Αγίας Παρασκευής κρατά τα σκήπτρα σε ποιότητα ανά την Ελλάδα. Μπορείτε να το προμηθευτείτε κατευθείαν από παραγωγούς αλλά το βρίσκετε εύκολα και στα καταστήματα.

Ούζο – Τσίπουρο

Στην περιοχή της Ν. Φώκαιας, όπου οι αμπελώνες καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις, μπορείτε να βρείτε το καλύτερο τσίπουρο και το καλύτερο ούζο Χαλκιδικής. Το τσίπουρο και η … παρέα του είναι μια γνωστή εικόνα στη Χαλκιδική που συναντάται σε πολλές περιοχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Κρίταμο

Αν σας αρέσει το κρίταμο, το μοναδικής γεύσης φυτό που ζει κοντά στη θάλασσα, τότε δεν έχετε παρά να το αναζητήσετε στις ακτές της Κασσάνδρας. Σπουδαίας γεύσης κρίταμο μπορεί να συνοδεύσει τα γεύματα σας ενώ πολύ διασκεδαστική φαίνεται πως είναι η διαδικασία συλλογής του.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Ιαματικός Τουρισμός Ιαματικός Τουρισμός
Οικοτουρισμός Οικοτουρισμός
Μοιραστείτε το

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

63077 Κασσάνδρεια
Τηλέφωνο 2374 350100
Φαξ 2374 350101